BGtop
Главни Криминални

Жесток човек върза куче за колата си и го влачи по варненски булевард (снимка 18+)

Да разпространим новината

Вързано за пикап куче, беше влачено по варненски булевард. Видеоклипът, които показва жестокото отношение към животното предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Васил Калчев се прибира пеш, когато вижда ужасната гледка. „Покрай мен мина пикап с вързано за него безжизнено куче… Бях шокиран – посред бял ден в центъра на Варна….”, разказва свидетелят на случката пред БТВ.

По информация на природозащитници, шофьорът е карал километри с вързаното животно.

Елена Николаева от „Анимал Хоуп България” обяснява, че жестокостта е наблюдавана от хора и деца, возещи се в коли зад него. „Това е престъпление не само към животното, което е зверски убито, това е престъпление към обществото. Просто не трябва да има никаква търпимост”, отбеляза още Елена Николаева.

Сред възмутените е и депутатът Нели Петрова, осиновила две кучета. Тя признава, че зоополицията у нас едва прави първите си стъпки. „Полицията трябва да има по-големи правомощия, да има обучени зоополицаи, които да имат правомощия след един такъв случай като вчера във Варна, човекът да бъде задържан”, каза Нели Петрова.

Очевидците са сигнализирли полицията. Установен е собственикът на автомобила, изяснява се кой е шофирал. Започнало е досъдебно производство за проявена жестокост към животно.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline