Главни Общество

Заставиха 5-годишно да чисти тоалетна в забавачка, защото не искало да спи

Да разпространим новината

5-годишно момченце от пловдивската детска градина „Мир“ е било наказвано да чисти тоалетните и е оставяно без следобедна закуска, защото не слушало и не искало да спи, съобщава „Монитор“.

Заради скандалния случай от Община Пловдив започват проверка в детското заведение. Сигналът е подаден от родителите, които твърдят, че детето е подложено на системен тормоз от страна на помощник-възпитателката. „Има притеснителни сигнали, има оплакване от едно от семействата, че дете е било наказвано, и то системно, което е абсолютно недопустимо. Не е възможно в XXI век, в образователна институция да бъдат унижавани децата.

Не е редно по никакъв начин“, заяви зам.- кметът по образование Стефан Стоянов, който е разпоредил проверката. В момента на място в „МИР“ са експерти от просветния отдел на общината, ресурсни учители и психолог.

Помощник-възпитателката е признала устно за проблема с момченцето и е депозирала молба за напускане. Засегнатото семейство е категорично, че ще мести сина си. Освен че са недоволни от персонала на детската градина, майката и бащата са огорчени от част от родителите на другите деца. Те обвиняват момченцето, че е буйно и влиза в конфликт с останалите възпитаници на градината.

„Ако някое дете е по-буйно, това не е аргумент да бъде наказвано и да бъде лишавано от нормално пребиваване в детската градина. Получихме и жалби от персонала срещу директорката Светлана Джаникян, че се държи лошо. За 2 месеца, откакто тя ръководи заведението, са напуснали трима души“, посочи още Стоянов. Той уточни, че Джаникян е била назначена след спечелен конкурс. Преди това била зам.-шеф на друга градина в града.

След избухване на скандала с наказаното момченце е излязла в болничен. Очаква се резултатите от проверката да излязат следващата седмица. Тогава ще се преценява какви санкции да бъдат наложени.

loading...

error: Забранено е копирането