Главни Криминални

Запорираха имуществото на Трайчо Трайков заради 2,4 млн. лева

Пламен Георгиев
Да разпространим новината

Запорирано е имуществото на бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Това съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев.

Магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

След проверка, започнала в началото на 2017 година, е установено несъответствие между доходите и имуществото на Трайков за 2 450 000 лева. Това са за нас необясними пари. Приканваме лицето до петък да ни връчи декларация откъде има тези 2 450 000 лева. Това са пари, които лицето е използвало за закупуване на имоти или за борсови операции. Ако до петък не ни се представи декларация, в съда се внася иск за отнемане на това имущество, обясни Георгиев.

По думите му след операциите срещу бизнесмените Ветко и Маринела Арабаджиеви много бързо е бил сформиран екип и е било запорирано имуществото им. Поискан е запор и на имуществото на Миню Стайков. Там също трябва да бъдат установени несъответствия, за да бъде направен запор. Реалистично е това да стане не по-рано от 7-8 месеца, за да бъдат събрани необходимите доказателства, заяви шефът на антикорупционната комиисия.

Според него делото срещу банкера Цветан Василев, с което се иска отнемане на имущество за 2, 2 млрд. лв., е неоснователно спряно. При г-н Василев има повдигнато обвинение, извършена е пълна проверка. При г-н Пеевски е получен сигнал, но не му е повдигнато обвинение, затова няма как да му бъде направена пълна проверка, заяви Пламен Георгиев.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline