Главни Новини

Започва Лондонската седмица на модата (Снимки)

Да разпространим новината
Снимки: РойтерсСлед като завършиха дефилетата в Ню Йорк, Лондонската седмица на модата пролет/лято 2020 започва днес под сянката на Брекзит, предаде АФП.

Британската модна индустрия яростно се противопоставя на раздялата с ЕС, главно заради опасения за митнически усложнения и невъзможност за свободно движение на хора. Според Британския моден съвет, Брекзит без сделка ще струва на сектора от 850 до 900 милиона лири (950 милиона до 1 милиард евро).Приносът на британската модна индустрия към икономиката на страната е 32 милиарда лири (35 милиарда евро), а работещите в нея са почти 900 000 души.

В този контекст дизайнерите, като Моди Годард, трябва да покажат малко повече фантазия. Сред най-очакваните дефилета са на Виктория Бекъм, „Бърбъри“, Ричард Куин, Ричард Малоун.

Не всички одобряват Лондонската седмица на модата – екологичното движение „Еxtinction Rebellion“ иска „да й сложи край“ с прояви на гражданско неподчинение, за да обърне внимание на пораженията върху околната среда на „една от най-замърсяващите индустрии в света“.

Активисти на „Еxtinction Rebellion“ вече се залепиха за врата и изляха „кървящ“ червен килим преди началото на модните изяви, предаде Ройтерс.

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...