BGtop
Главни Свят

Започна гласуването на президентските избори в Нигерия

Да разпространим новината

Отвориха първите избирателни секции в Нигерия, където около 72,8 милиона избиратели са призовани да гласуват за президент, съобщиха осведомителните агенции. Изборите трябваше да се състоят преди една седмица, но в последния момент бяха отложени с аргумента за логистични проблеми.
Битката е между двама главни кандидати – президента Мухамаду Бухари, който се бори за втори мандат, и бившия вицепрезидент Атику Абубакар. Анализаторите очакват оспорвана надпревара.
Бухари бе сред първите гласували тази сутрин. Той пусна бюлетината си в родния си град Даура и изрази увереност, че ще победи.
Съобщава се, че в изборния ден са били чути няколко взрива в североизточната част на Нигерия – град Майдугури, столицата на щата Борно, както и стрелба в Порт Харкорт, в неспокойния Юг, където на тези избори има сериозно военно присъствие за поддържане на реда и сигурността.
В последното си обръщение снощи преди изборите президентът Бухари увери нигерийците, че те ще могат спокойно да упражнят правото си на глас. Снощи обаче ислямистката организация „Боко харам“ атакува село близо до Майдугури, принуждавайки жителите му да избягат в града.

Източник:БТА

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Борислав Иванов

Име: Борислав
Фамилия: Иванов
Местоположение: град Варна, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски
E-mail: [email protected]

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline