Главни Криминални

Задържаният за убийството на рейнджърката направил самопризнания

Да разпространим новината

Задържаният за убийството на Десислава Стоянова е направил частични самопризнания. Работи се по всички версии и не се изключва неуредени финансови отношения или сексуално посегателство. Мъжът е криминално проявен. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.

loading...

Тялото на жената е било открито в дом на Светослав Каменов, като сам е разкрил къде е сложил трупа. Тялото е престоял 8 дни в ракла под диван. При първоначалния оглед са констатирани наличие на множество удари по лицето, счупване на врата, а трупът бил поставен в ракла. Тепърва ще се установява дали тя е бил поставена в шкафа още докато е била жива или след нейната смърт.

Той е бил задържан не във връзка с убийството, а защото е бил последният човек, който е бил с нея преди да изчезне. Бившият военен се укривал във врачанско село. Малко преди да бъде задържан, служителите на полицията установяват, че лицето се намира в Северна България и се е свързал с полицай. Той поставя условия на неговия роднина, че трябва да отиде при него в гората, а ако не дойде сам ще „стане страшно“. В крайна сметка лицето е задържано, обясни Румен Попов. „Има данни за неуредени финансови отношения между двамата. Нямаме информация да са били в интимна връзка“, добави той.

Каменов е участвал в три мисии, една от които в Ирак, като той е един от пострадалите от атаката в Кербала. След това става обучител на спецчасти в Афганистан, след като напуска армията през 2009 година. Той е осъждан и криминално проявен. Бившият военен има условна присъда за обаждане за поставена бомба в клон на банка.

loading...

Ст. комисар Атанас Илков разказа, че служители на полицията отишли на адреса на жената, като установили, че нея я няма, но осветлението и редица ел уреди са включени.

От проведените оперативни дейности, полицаите установили, че тя има отношения с Каменов. Като това една от основните причини да се насочат към бившия военен. След няколко дни те успели да открият къде е той. На 3-ти е дошла информация, че тя не се е явила информация, а на 5-ти е обявена за издирване. По-късно и Каменов е пуснат за издирване, като след контакта с полицая, който е негов роднина е бил задържан.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение за убийство.

Източник: novini.bg

Реклами

loading...
loading...

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.