Главни Новини

Забраната за влизане в България няма да повлияе на плановете на Малофеев

Да разпространим новината


Забраната за влизане в България за 10 години няма да се отрази на плановете на председателя на съвета на директорите на групата компании „Царград“ Константин Малофеев, съобщи днес за ТАСС неговата пресслужба.

Във връзка с разследването по делото срещу обвинения в шпионаж лидер на българското движение „Русофили“ Николай Малинов, България забрани влизането в страната на руския бизнесмен, председателя на съвета на директорите на „Царград“ Константин Малофеев, предаде БТА.„Във връзка с това, че Малофеев вече пет години е в санкционния списък и влизането му в страни от ЕС е забранено, съответно и забраната му за влизане в една от страните членки на ЕС по никакъв начин не може да повлияе на плановете му“, каза говорител на пресофиса пред ТАСС.

Според него Малофеев е научил за наложеното му ограничение от медиите. „За забраната, причините и подробностите за нея научихме от публикациите на агенция ТАСС“, каза той и добави, че Малофеев не възнамерява да оспорва забраната.

Забрана да влиза в България за 10 години бе наложена и на бившия директор на Руския институт за стратегически изследвания генерал-лейтенант Леонид Решетников. Според информация, поместена на сайта на обществото за развитие на руската историческа просвета „Двуглав орел“, Малофеев е негов председател от 2017 г., а Решетников през ноември 2016 г. е станал инициатор за създаването на тази обществена организация.

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com