Главни Политика

Йордан Цонев: ГЕРБ направиха положителни неща, но те се удавиха в скандалите и некопетентността

Да разпространим новината

Не се стремим към властта по много причини. Системите не функционират добре, нищо че има добри икономически показатели. Те се дължат на взимането покрай Европа. Парите, които се изливат в тези системи, са като каца без дъно. ДПС затова не се стреми към власт, но се стремим към това, всички да разберат, че има проблем. Последните 10 години имаме криза. България върви без посока в тъмното, каза заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев в предаването “Беновска пита” по Канал 3.

Началото на този век до края на 2007 година, българското обществото имаше две ясни цели – как да скъса с миналото и как да се свърже с НАТО и Европейския съюз. Когато ги имаше, който и да дойдеше на власт, вървеше в една посока със своите програми, сега не е така. Ние искаме страната бъде ориентирана в една посока, заяви Цонев.

ДПС има една много важна традиция – ние никога не коментираме действията на институциите, особено президентската, защото тя трябва да обединява нацията. Това, че един президент има позиция по някои въпроси, не го прави част от политическите движения. ДПС контролира патриотите, защото са във властта, както и Министерски съвет, посочи той.

Казахме още при стъпването на Валери Симеонов на тази позиция, че той няма място в изпълнителната власт. Българските националисти, които наричат себе си патриоти, бяхме предупредили, че ще трябва да се плаща цена за тях. ГЕРБ направиха груба политическа грешка и сега си плащат цената, категоричен беше заместник-председателят на ДПС.

ГЕРБ са управляващи и това, че са допуснали политическа грешка, не е нещо стряскащо, защото всички го правят. Но цената ще се плати на следващите избори. ГЕРБ направи положителни неща, но те се удавиха в скандалите и некопетентността. Когато започна скърцането между президенството и управляващите, предупредихме, че българските граждани ще трябва да плащат за войната. Институциите трябва да си говорят и да работят заедно. Кризата, която започна с блокажа на вътрешния министър, ще прерасне в политическа, каза още Йордан Цонев.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline