Главни Общество

Вятър разсейва опасно мръсния въздух днес

Да разпространим новината

Днес се очаква атмосферата да се раздвижи и да разбута мъглите, а с тях и мръсния въздух, който ни тормози дни наред. От запад на изток ще започнат валежи, които ще продължат през деня. Сняг се очаква по планините, в Предбалкана и на Североизток, съобщава Нова телевизия.

loading...

Температурите сутринта ще са между минус 4 до 1. В хода на деня времето се очертава меко с температури между 3 грауса на север до 8-9 на юг.

В Северозапада студът създава условия за поледици. В областите на тази част на страната е в сила предупреждение за опасно време.

loading...

Валежите ще спрат още тази вечер. Четвъртък, петък и събота ще е сухо с разкъсана облачност. Нова порция дъжд и сняг – чак от неделя нататък. Температурите постепенно ще се повишават с тенденция уикенда да достигнат стойности около 8-10 градуса.

И тази сутрин въздухът над по-големите градове е замърсен с фини прахови частици в пъти над среднодневните норми. Най-тежко се диша в района на София, където станцията в Хиподрума измери рано тази сутрин стойности 3 пъти над допустимите.

Реклами

loading...
loading...

About the author

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.