Главни Общество

Валери Симеонов със скандално изказване за протестиращите майки на деца с увреждания

Валери Симеонов
Да разпространим новината

Кресливи жени с уж болни деца.

Това са майките на деца с увреждания, които протестират пред парламента, според вицепремиера Валери Симеонов. Спорното му изказване е направено в интервю за телевизия СКАТ след заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество във вторник, но придоби гласност днес, след като бе разпространено от предаването „Господари на ефира“. Според вицепремиера Законът за хората с увреждания е заченат в грях и майките на деца с увреждания са оказали натиск, и са използвали децата си, за да постигнат материални цели.

Припомняме, управляващите и майките продължават диалога за приемане на специален закон за хората с увреждания. На последния протест жените доведоха част от децата си, които са в инвалидни колички. След това разпънаха палатки пред прозорците на властта и спаха там цяла нощ.

„Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях“, заявява вицепремиерът и съпредседател на „Обединени патриоти“ по повод Закона за хората с увреждания.

loading...

About the author

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Реклама

Facebook

Реклама