Главни Политика

Валери Симеонов дава 20 400 лв. на депутатка от БСП за три поредни раждания

Да разпространим новината

Няма пряка връзка между сумата, която се определя за дете и раждаемостта, заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов по време на дебатите по предложенията на БСП за семейните помощи за деца.

loading...

На г-жа Виолета Желева, лично аз, понеже съм леко случаен в политиката, собственик съм на няколко фирми от 1992 г. успешни, поемам сериозен ангажимент 20 400 лв. Ще ви ги дам за три поредни раждания на деца. Хайде да видим за колко време ще усвоите тези пари, каза Валери Симеонов.

Симеонов подчерта, че проблемите с демографията не се решава с подхвърляне на суми в бюджета. Според него тези мерки имат за цел популизъм и са опит за саботиране на бюджета.

Не виждам нищо лошо в това вицепремиер да стане народен представител, за какъвто е избран от своите избиратели. Нищо срамно. Стигам до извода, че като че ли изпитвате някакви комплекси. Не е добре да се захващате с една тема, спонтанно, епизодично и повърхностно. Въпросът, свързан с раждаемостта и демографията е много сериозен, дълбок. Единственото рационално, което чух в изказванията от ваша страна до момента беше, че сте съгласни да се създаде група за обсъждане на този въпрос, обърна се вицепремиерът Валери Симеонов към БСП.

loading...

Последното ви предложение към г-жа Желева, ако можете да го предложите на повече български жени, сигурно ще има кой да се възползва, иначе така индивидуално не върви, репликира го Георги Гьоков от левицата. Имам чувството, че вие не можете да изкарате и седмица без да направите някое скандално изказване, обърна се и Георги Свиленски към Симеонов. Проблемът на вашето управление е, че всичко във вашите глави е пари, власт и постове, добави той.

Сега като ви помете улицата, когато утре управляваме, това ще е една от нашите 39 мерки за борба с демографската катастрофа, коментира Надя Клисурска от БСП.

Трудно ще ме пометат 50 кресльовци, коментира в отговор Валери Симеонов. Освен това нямам никакви притеснения по отношение на това дали ще заемам някакъв пост или няма, дали ще бъда в Народното събрание или няма да бъда, доказах го, каза той. За мен по-важното е да си бъда аз – такъв какъвто се харесвам – прям и честен, заяви Симеонов.

Реклами

loading...
loading...

About the author

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.