Главни Политика

Валери Симеонов: Ако имаше начин да бъда обесен в Министерски съвет, протестиращите щяха да са доволни

Валери Симеонов
Да разпространим новината

Изказването, което правя, е свързано със закона за хората с увреждания. Основният въпрос е свързан с прибързаното приемане на закона. Още в неговата основа са заложени погрешни постановки. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов по повод думите си “кресливи жени” и “уж болни деца”, заради които майките на деца с увреждания искат оставката му.

Тези деца наистина са болни, но ги държат от сутрин до вечер там. Каква майка може да си, за да държиш детето навън при положение, че тези деца огладняват, имат физиологични нужди? И аз имам инвалид вкъщи, за майка ми става въпрос. Не поставям под въпрос състоянието на децата. Не съм човек с ненормални възприятия или схващания, виждам че тези деца са болни, видимо са увредени. Те затова ги изкарват. След като те са болни, защо тези майки не полагат грижи? Какъв е смисълът от този натиск – майките на децата с увреждания имат избор да водят нормален диалог чрез представителните организации, а не чрез протести, заяви Симеонов.

Много пъти съм се извинявал, когато съм направил грешки, но никой не иска извинение от мен, искат оставката ми. Ако имаше начин да бъда обесен на големия полилей в Министерски съвет, тези, които ме обвиняват, щяха да бъдат доволни. Предпочитам да бъдат докрай последователен и честен спрямо обществото, да казвам нелицеприятните истини, но да не бъда лицемерен. Мога да го направя, но все още не съм станал такъв “голям” политик, добави Симеонов.

Нелицеприятни истини съм казвал и досега – за патриарх Кирил, за грозните думи, които отправи Путин към България. Такъв съм, каза вицепремиерът.

От думите му стана ясно, че се чувства като обществен враг номер едно. Същият този “звяр” е платил със собствени пари слуховия апарат на дете, за да може да тръгне на училище в първи клас. Същият този “звяр” е поел разноските за две тазобедрени слави, кото никак не са евтини, дал е 80 000 лева, за да спаси моряци от Гърция. Искам да попитам всички, които ме обвиняват, дали ли са собствени пари за хората с увреждания, заяви Валери Симеонов.

До момента тежките противоречия в Коалиционния съвет сме ги изглаждали с разговори. Не редно да си решаваме проблемите през ГЕРБ и през медиите. Малката коалиция трябва да е единна, за да се оттегля аз, коментира Валери Симеонов.

Попитан дали управляващата коалиция може да бъде счупена, ако той подаде оставка, както се изрази премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът заяви, че коалицията може да бъде счупена, ако не изпълнява своята програма или нарушава принципите, заради които се е събрала.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline