Главни Криминални

В Мъглиж раниха полицаи. Жандармерията отвърна с операция

Да разпространим новината

Около 18.00 часа днес служители на ОДМВР–Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ са започнали специализирана полицейска операция в квартал в гр. Мъглиж, съобщиха от МВР.

Целта на операцията е била задържане на лица, които по-рано през деня са оказали съпротива при извършване на проверка и в резултат е пострадал служител на РУ – Казанлък.

Задържан е един от извършителите, но при изтегляне от квартала група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. Нанесени са щети по автомобили на ОДМВР – Стара Загора и травми в областта на крайниците на петима служители на МВР. Това е наложило по отношение на нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства. Произведени са и няколко изстрела във въздуха.

Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен. Пострадалите полицаи са обслужени амбулаторно в ЦСМП – Казанлък. Те са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им. Операцията продължава и в момента. Полицейското присъствие в град Мъглиж е засилено.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама