Главни Любопитно Общество

В Холандия започна кампания за премахване на татуировки

Да разпространим новината

Собственик на лазерна клиника в Холандия поде кампания за премахване на татуировки. Процедурата ще бъде напълно безплатна, но при условие участниците да бъдат заснети в документален филм.Митчъл Сесилия е един от хората, на чиито татуировки повечето работодатели не гледат с добро око. Татуировката на лицето му е причина той да не успява да си намери работа. Митчъл е сред участниците в кампанията за безплатно лазерно премахване.

Митчъл Сесилия: Реших да си махна татуировката заради предразсъдъците на работодателите. А и заради дъщеря ми. Не искам тя да се срамува от мен, когато порасне.

Собственикът на лазерната клиника и основателят на кампанията „Сбогом на татуировките, здравей на работата“ Анди Хан споделя, че в клиниката му търсят помощ всякакви хора. С новата си кампания Хан увеличава шансовете им да бъдат наети на работа.

Анди Хан: Музикалните идоли си правят татуировки, атлети и всякакви други известни личности. Но тези хора са финансово независими, а на обикновените и най-вече младите, видимата татуировка им коства работата.

Дотук 100 души са изтрили татуировките си в клиниката. И са станали участници в документален филм, който ще бъде показван в гимназиите. Целта е младежите да обмислят добре какво им носи и какво им отнема татуирането.

Източник:БНТ

loading...

Реклама

Facebook

Реклама