Главни Свят

В Европол изключително доволни от избора на Цветан Цветанов: Чест е да работим с него

цветан цветанов
Да разпространим новината

Kакто по-рано съобщихме, председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов бе избран за постоянен представител в Управителния съвет на Европол на Съвместната група за парламентарен контрол на агенцията.

Така той ще отговаря за връзката между националните парламенти на държавите-членки, Европейския парламент и Управителния съвет на Европол. Изборът бе направен в Брюксел с пълен консенсус на делегациите на всички национални парламенти и Европейския парламент. Номинацията на Цветанов дойде от съпредседателите на групата от вътрешната комисия на ЕП и от Австрийското председателство. Те аргументираха номинацията с високата оценка за личните и професионални качества на Цветанов и богатия му опит като вътрешен министър и зам.-министър председател. Ето някои от коментарите по повод избора на Цветан Цветанов:

Кристиян Бухман, председател на Комисията по европейски въпроси в австрийския парламент: Г-н Цветанов върши страхотна работа в Управителния съвет на Европол. Това е много важно за парламентарното измерение на Европол и ето защо австрийската делегация избра г-н Цветанов за член на този съвет и очакваме да продължим доброто сътрудничество и през следващите години.

Катрин де Бол, Изпълнителен директор на Европол: Много съм доволна от сътрудничеството ми с г-н Цветанов и за Европол е чест да работи с него, тъй като той е много опитен депутат, който работи с Европол. Той винаги е подкрепял нашата агенция, а неговия принос помага за развитието на полицейското сътрудничество в Европа. Смятам, че ние, в правоналагащата общност, можем да разчитаме на него и е истинско удоволствие да работим с него. Той е и наш приятел.

Прит Паркна, Председател на УС на Европол: Г-н Цветанов вече участва и в предишното ни заседание. Високо оценявам неговото сътрудничество. Г-н Цветанов е показал, че е много отдаден на работата с Европол, показва го и с работата си в парламента. Предстоят ни още заседания и аз много се надявам, че Управителният съвет на Европол ще намерим добър начин за сътрудничество със Съвместната група за парламентарен контрол, чийто представител е г-н Цветанов.

Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП в ЕП: Сигурността, борбата с престъпността са едни от най-важните неща за хората. Те очакват от нас да бъдем ясни и силни по този въпрос. Ето защо е страхотно такъв експерт като Цветан Цветанов да бъде представител на групата за наблюдение на Европол. Това е огромна отговорност – да се свърже политическият подход с Европол като агенция. Това ми харесва и съм щастлив, че той прави това!

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Inline
Inline