Главни Свят

Ужасната история на компаньонката Анна, която промени този свят завинаги

Да разпространим новината

Това е историята на момиче от Румъния, чието истинско име няма да използваме, затова ще я наречем Анна. Пристигайки в Лондон, Анна работи на различни места – като продавачка, чистачка, дава уроци по математика, за да събере пари за висшето си образование, пише BBC. Един ден, докато се прибира, двама мъже и една жена я хващат, вкарват я в колата им, започват да я бият, да я заплашват и я отвеждат на летището. „Всичко ми мина през главата – че ще ме убият, ще ми вземат органите или че ще ме направят проститутка”, споделя момичето и се оказва права за последното.

Похитителите ѝ вземат парите и документите и заплашват, че ще убият майка ѝ, ако се опита да избяга. Момичето е отведено в апартамент в Ирландия, в който живеят още жени, предимно от Латвия, Полша и Унгария. Там разкъсват дрехите на Анна и й правят снимки, които по-късно са качени в интернет, за да я рекламират пред клиенти. След побой и изнасилване, тя е облечена в оскъдно бельо и принудена да прави секс с поне 20 човека на ден. Това става по всяко време на денонощието. Момичето често няма какво да яде. Освен да обслужва клиенти и малко сън, не ѝ позволяват да прави нищо друго.

Клиентите плащат от 80 до 100 евро за половин час и от 120 до 200 евро за един час. Повечето знаели, че Анна е насилвана да проституира, но не се интересуват от това. Четири месеца, след като Анна е обявена за издирване от майка ѝ в Румъния, полицията нахлува в апартамента с момичетата. Анна първо се радвала, че са ги задържали, но се оказва, че просто е бил подаден сигнал за проституция. Прави ѝ впечатление, че нейните похитители излизат от апартамента преди обиска, заедно с лаптопа и доста пари. На момичетата са повдигнати обвинения за проституция, задържат ги за 24 часа и им налагат глоби. Анна се опитва да каже на полицаите какво е станало, но никой не ѝ обръща внимание.

Жените биват освободени, а сводниците ги чакат пред ареста, откъдето ги отвеждат в друг апартамент, намиращ се обаче в Северна Ирландия. Същевременно в страницата на Анна във Фейсбук се появяват еротични снимки, под които е написано, че е започнала нов живот и прави много пари, като продава тялото си. Не само приятелите, но и нейната майка и роднини в Румъния вижда фотосите. По-късно профилът е изтрит, защото снимките нарушават политиката на социалната мрежа. Момичето няма как да се измъкне от робството без пари и документи. В крайна сметка Анна успява да се освободи с помощта на осъждан наркотрафикант, който я викал на адрес, но не за секс, а просто да си приказват. Една вечер му се е наложило да излезе, за да продаде стоката си. Казал на Анна, че може да остане и тогава тя се престрашава и се обажда на полицията.

Този път полицаите я изслушват. Сводниците са арестувани и осъдени, благодарение на показанията на друго от момичетата. Самата Анна признава, че се е страхувала да свидетелства. Присъдите са по 2 години затвор. Тя е принудена да бъде секс робиня в продължение на 9 месеца. Нейният случай попада в полезрението на лорд Морис Мoроу, пред когото Анна разказва историята си. Така се появява Законът за трафика и експлоатацията на хора в Северна Ирландия, която се превръща в първото и единствено място във Великобритания, където актът на купуване на секс, както и сводничеството, е престъпление. В същото време продажбата на секс услуги е декриминализирана. По-късно подобен закон е въведен и в Ирландия. „Този закон помага на жертвата и криминализира купувача и трафиканта”, казва Анна и допълва: „Така се разрушава веригата”.

След сексуалното робство тялото и психиката на момичето са безвъзвратно увредени. Тя страда от хронични болки в гърба и коленете. На определено място, където често е дърпана от клиентите, косата ѝ вече не расте. Трудно спи и постоянно сънува кошмари, в които усеща миризмата на алкохола, цигарите, потта и семенната течност на насилниците си. В момента тя работи като санитар в болница в Англия и се надява да успее да събере пари за образованието си.

loading...

error: Забранено е копирането