Главни Новини

Ужас! Морето край Дуранкулак изхвърли трупове! Хората са изплашени

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

В сутрешния блок на Нова телевизия д-р Сергей Иванов от „Активни потребители“ съобщи, че докато е бил на почивка, е видял как морето край Дуранкулак изхвърля трупове на румънски кози.

 

В Добруджа още от зимата има ситуация с африканска чума по свинете и би трябвало от БАБХ да бъдат много внимателни, отбеляза той, пише новини.бг.

 

Имаше трупове във водата, както и един труп на брега, който успях да снимам. Труповете са с румънска маркировка. Мястото на мъртвите кози определено не е в морето. Козите носят повече от 100 болести, затова трябва да се поинтересуваме от какво са загинали, подчерта д-р Иванов.По думите му след подадения сигнал институциите са реагирали относително бързо.

 

Вчера направихме обход, но не открихме труп на коза. Вероятно или морето си я е взело обратно или трупът е изяден от хищници, каза във включване от Дуранкулак екологът на Община Шабла Галя Камберова.

 

Ако бяхме намерили трупове, щяхме да ги унищожим и да обеззаразим мястото, заяви д-р Мария Ноева от Агенцията по храните-Шабла.

 

В момента текат проби по програмите за надзор, добави тя.

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано

Интересна Реклама