Главни Свят

Ураганът Майкъл причинява катастрофални щети в северозападна Флорида

Да разпространим новината

Ураганът Майкъл, който е от 4-та категория, ще причини катастрофални щети в северозападната част на югоизточния американски щат Флорида, предупреди директорът на националния център за ураганите Кен Греъм, цитиран от Асошиейтед прес.

Греъм каза, че ветровете със скорост до 230 км/ч са достатъчно силни, за да отнесат покриви и да разрушат напълно къщи.

В някои участъци по крайбрежието равнището на морето може да се повиши с поне 2 метра, а на места – с до 4 м, отбеляза той.

Ураганът вероятно ще запази мощта си, докато преминава над щата Джорджия в четвъртък. Според Греъм повалени дървета ще прекъсват електропроводи и някои райони може да останат без ток със седмици, а опасната обстановка ще се запази дълго след като бурята премине.

Губернаторът на Флорида Рик Скот каза, че последиците от урагана Майкъл ще са „ужасяващи“. Това ще е най-страшната буря, вилняла в Северозападна Флорида през последния век, прогнозира той.

Скот заяви, че „е уплашен до смърт“ от това, че хората на места като остров Сейнт Джордж и крайбрежието са пренебрегнали нареждането за евакуация.

Губернаторът на Флорида съобщи, че щатските власти сега се фокусират вниманието си върху възстановителните усилия след урагана. Мобилизирани са 3500 души от Националната гвардия на Флорида, а хиляди служители на комуналните компании са в готовност, посочи той.

loading...

About the author

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Реклама

Facebook

Реклама