Главни Криминални

Убийствата на Викторио провокираха пловдивчанка към развод със съпруг насилник

Да разпространим новината

Убийствата на Дарина Министерска и бебето ѝ Никол от Викторио Александров в София провокирали пловдивчанка да предприеме решителни стъпки да се разведе с мъжа си насилник. 43-годишната Елена и съпругът ѝ били заедно от 20 години и имали две деца, съобщава „Монитор“.

loading...

По-голямото било момче на 15 години, а по-малкото – момиче на 10 години. Хлапетата ставали свидетели на честите скандали между родителите си и на тормоза, който татко им упражнявал спрямо майката.

Елена имала висше образование и добра професия. Тя не била близка с родителите си и не поддържала с тях чести отношения, не само защото те не живеели в Пловдив. Съжалявала ги, че имат здравословни проблеми на стари години, но не можела да им прости тормоза в детството ѝ.

loading...

Когато била малка, баща ѝ се държал грубо с нея, а майка ѝ го защитавала. Затова и Елена се омъжила веднага, след като завършила висшето си образование, без да предполага, че мъжът ѝ ще се превърне в агресивното подобие на баща ѝ от детството. Скандалите между нея и мъжа ѝ били чести и редовно преминавали в побоища върху нея. През годините Елена оправдавала мъжа си, който бил ревнив с патриархално възпитание. През целия им съвместен живот съпругът ѝ се опитвал да ѝ вменява вина, че тя си е заслужила това отношение. Висшистката търпяла тормоза и побоищата, защото не искала да подлага децата си на предстоящия развод и вярвала, че той може да се промени.

Тази ѝ вяра обаче изчезнала след последните убийства в страната. Капката преляла, когато Викторио застрелял жена си Дарина и бебето им. Елена направила паралел със собствения си живот и преценила, че до момента е подценявала случващото се със самата нея. Освен това синът ѝ вече бил достатъчно голям и след един от скандалите ѝ заявил, че ако не направи нещо да се махнат от този тормоз, той самият ще „вземе нещата в свои ръце”. След този им разговор Елена се обърнала към фондация „Джендър алтернативи”, където била включена в програмите за психосоциално и юридическо консултиране, съобщи съоснователят на фондацията Рада Еленкова-Рашева. След разговорите с психолог и с адвокат на фондацията, Елена решила да прекрати насилието в дома си и да предприеме стъпки към развод.

Реклами

loading...
loading...

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.