Главни Новини

Убитата в „Младост” била изнудвана от жертвите си – България

Да разпространим новината

Ж ената, която беше убита в столичния квартал „Младост” в четвъртък вечерта, била изнудвана от хора, които са били нейни жертви в миналото. Това беше съобщено на брифинг на полицията и Специализираната прокуратура.

„Назад във времето е имало сигнали срещу нея от граждани и юридически лица за различни финансови операции. За момента версията е неуредени финансови взаимоотношения, но се разследват и лични мотиви”, заяви директорът на Главна дирекция „Национална полиция” Христо Терзийски.

Коя е застреляната в „Младост“ жена

Говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева пък посочи, че

най-вероятно убитата е жертва на организирана престъпна група.

„Била е изнудвана от лица, които са потърпевши от нейни действия в миналото”, посочи Милева.

От думите на Милева и Терзийски стана ясно, че последното досъдебно производство, което е водено срещу убитата, е за взети от нея 150 000 лв., които тя трябвало да вложи във финансови операции, които да доведат до печалба.

„Търсим мотив, но в последните години мотиви има много”, добави Терзийски. Той отказа да разкрие какво точно е оръжието на убийството.

Намериха жена, простреляна в главата в София

Застреляната е 47-годишната Станка Марангозова.Инцидентът е станал минути преди 21 ч., когато тя е била намерена от мъжа, с когото живее на съпружески начала.

Установено е, че жената е била с огнестрелна рана в главата. До нея е бил мобилният ѝ телефон. Вероятно е застреляна, докато е паркирала.

Името ѝ се свързва с финансови измами в периода 2009-2011. Тя е участвала е във финансови пирамиди за над 65 млн. лв. NOVA научи, че Марангозова има наказателно дело с иск за 1 400 000 лева от Софийския районен съд. Справка в Търговския регистър показа, че тя е имала и регистрирана фирма, като е участвала и в други фирми заедно с Динко Геров, с който е живеела на семейни начела.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Източник

loading...