Главни Новини

Убиец от Негован близък с групата от Ветово, взела 300 000 лв. от измами – България

Да разпространим новината
Източник:
БГНЕС

О бщо 300 000 лв. са откраднали от жертвите си телефонните измамници от Ветово, които бяха задържани при спецакция. 53 400 лв. от откраднатите пари им били дадени от 11-годишно дете в Стара Загора, съобщи шефката на сектор „Измами в структурата“ главен инспектор Златка Падинкова.

Групата е използвала схемата за съдействие на полицията при залавяне на телефонни измамници, каза говорителката на спецпрокуратурата Сийка Милева. Използвани са и пароли както при комуникацията с жертвите, така и при тази с мулетата. Една от ключовите думи била „Ками“.

Жертва, която дала на престъпната група 130 000 лв., пък била принудена да си купи нови телефон и карта, както и да спи в хотели. Това продължило 3 дни и те внушили на мъжа, че е част от мащабно разследване.

По случая са обвинени 8 души. Спецпрокуратурата е поискала постоянен арест за всички тях. 

Едно от мулетата на бандата пък било близък приятел със задържаните за двойното убийство в Негован, каза говорителката на спецпрокуратурата Сийка Милева.

Убийците от Негован имат и трета жертва, подозират близки

Един от обвиняемите за убийството на мъж и жена, чиито тела бяха намерени край Негован, бил комшия на измамника и често пътували до Румъния, за да му помага с пренасянето на парите. 

Ало измамите са 23 млн. лв. за 5 г. 

Румъния ни върна „ало измамници“

Досъдебното производство срещу групата във Ветово е образувано в началото на годината, около февруари. Периодът, който се разследва, е от декември 2018 г. до август, бяха намерени 400 грама тротил, което е количество колкото да срути 2 – 3 къщи, оръжие, СИМ карти и телефони. 

Беше съобщено още, че са доказани 6 случая на телефонни измами, извършени от групата. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram


Източник

loading...