Главни Криминални

Цацаров за убийството в Русе: Става дума за брутално нападение

Цацаров
Да разпространим новината

Главният прокурор Сотир Цацаров разкри още детайли за жестокото убийство в Русе, пред Нова тв.

Това, по което се работи в момента, е хипотезата за спонтанно нападение.

При разпита в Германия Северин не отрича извършеното убийство, описва го фрагментарно и отказва да говори по отношение на сексуалното посегалетство, каза Цацаров.

По думите му става дума за грубо, брутално нападение. Северин е признал за употреба на алкохол и наркотично вещество.
На този етап няма данни извършителят да страда от някакво психично заболяване. Ние не сме изключили от самото начало нито една версия. Не малка част от разледването предстои след връщането му тук, каза главният прокурор.

По думите му психопрофилът, изготвен още преди да бъде известно лицето, извършило престъплението му, отговаря на 90% от личността.

Става дума за примитивно съзнание, примитивен нагон, необяснима жестокост и перверзия, заяви Сотир Цацаров.

В дома на извършителя са иззети негови лични вещи. По тялото на жертвата има биологични следи, които дават ДНК профил, който напълно съвпада с ДНК профила на задържания.

Цацаров коментира и “Джи Пи Груп”.

Освен за злоупотреби с евросредства, прокуратурата разследва физическо лице, свързано със строителната компания “Джи Пи Груп”, за пране на пари. Наложен е запор върху паричен превод на 14 млн. евро, каза главният прокурор

“Образувано е досъдебно производство за пране на пари. В рамките на извършените действия до момента, в изпълнение на Закона за мерките срещу изпирането на пари, е наложен запор върху паричен превод от България към чужда банка в размер на 14 млн. евро. Паричният превод е на физическо лице, не е превод на търговски дружества. Едновременно с това на ДАНС са възложени и други действия, които са свързани с установяването на всички механизми на финансирането на съответните европейски проекти, както и това, че всъщност парите са усвоявани от свързани лица и свързани фирми”.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline