Главни Политика

Томислав Дончев обясни какво става в ГЕРБ без Цветанов

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

„Трябва да се съобразим с опита на другите. Част от ЕС сме и трябва да гледаме какво правят и другите. Няма държава, в която се гласува изцяло машинно.“ Това каза вицепремиерът Томислав Дончев.

„Ако България вземе решение, че ще е единствената членка на ЕС, която има машинно гласуване, тя не трябва да наема машини всеки път. Трябва да ги произведе. Не може преди всички избори машина по машина да се проверяват и със сигурност ще ни струва по-евтино от това да ни ги доставят всеки път“, обясни още той.

Вицепремиерът посочи, че има трудности и с хартиеното гласуване.

Попитан как се чувства партията след напускането на Цветан Цветанов, Дончев обясни: „Политиката е сериозна работа и няма време за чувства. Предпочитам да говорим в по-прагматични категории, за да няма дефицити в работата. Бързам да уточня, че комисиите в ГЕРБ няма да са разследващ орган. Има куп ситуации, където нещо изглежда напълно законно, но е неприемливо.“

„Със сигурност има такива, които се самозабравят. Щом Борисов е казал, че има опасност да се превърнем в „лъскава партия“, значи е така. Няма проблем да ходиш с по-скъп костюм и по-скъпа кола. Любопитният въпрос е дали това съответства с доходите ти. Много е опасно, когато някой си помисли, че е представител на аристокрация, а не част от управляваща партия“, каза още Дончев.

„В момента хит са сигнали срещу кметове, което не е нищо учудващо. Има над 10 сигнала срещу кметове, а евтичната ни комисия ще се занимава с тях. Членовете ще се изберат от изпълнителната комисия. Те ще бъдат хора с опит и добра репутация. Ще бъдат между три и пет човека и до края на юли имената им трябва да бъдат ясни“, заключи той.

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано