Главни Новини

Тежки бури удариха Черна гора (На живо)

Да разпространим новината
Снимка: РойтерсТежки бури, проливни дъждове и силни ветрове удариха Черна гора. Възнихнаха проблеми с движението, станаха наводнения. Службите за гражданска защита се намесиха в тежката ситуация, информира скопското електронно издание МКД.Виж реалната обстановка ТУК.

Най-тежко е положението в Никшич и Колашин в северната част на страната и по Адриатическото крайбрежие.

Спасителите евакуираха населено място в Никшич заради преляла река. Трафикът в отделни райони във втория по големина град на Черна гора е силно затруднен от времето.

От противопожарните служби алармират, че екипи работят в проблемните точки още от рано сутринта.

Най-лошо е положението в басейна на река Бистрица, където мостовете са под вода. 

Стихията заплашва да удари сгради, а редица от имотите в района вече са под вода.

Пътят от Подгорица до Колашин е затворен заради свлачища и наводнения.

В Херцег Нови падна силен дъжд. Рекордните 90 литра на квадрат за отчетени за по-малко от два часа. Улиците и обществените зони на морския град са наводнени.

Силният южен вятър отмени влизането на два круизни кораба в пристанището в Котор. Ситуацията в залива остава опасна заради силните пориви на вятъра.

В столицата Подгорица нивото на река Морача се е повишило с три и половина метра за 12 часа и към настоящия момент е на два метра над историческия си максимум.

Службата за спешни случаи към Министерството на вътрешните работи на Черна гора издаде предупреждение, че по крайбрежието на Шкодренското езеро и река Бояна може да има наводнения.

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...

error: Забранено е копирането