Главни Инциденти

Стюардеса почина от морбили след полет от Ню Йорк

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Израелска стюардеса се е разболяла от морбили при полет на „Ел Ал“ от Ню Йорк до Израел и е починала, съобщават израелски медии, цитирани от Би Би Си. 43-годишната авиослужителка е хванала заразата през април. Това е третият случай на починал от морбили в Израел от ноември, след като няма такива случаи от 15 години насам.

 

Стюардесата е получила мозъчно увреждане поради усложнения от вируса и е била в индуцирана кома, според съобщения в медиите.

 

Авиокомпанията съобщава, че „прекланя глава заради смъртта на член на въздушния екипаж на Ел Ал“, съобщава израелската преса.

 

Едни от последните жертви на заразата са 18-месечно дете и 82-годишна жена, които починаха от болестта в Йерусалим в края на миналата година. През последните десетилетия успешните програми за ваксинация гарантират, че морбили е рядкост на много места.

Американските власти обявиха през 2000 г., че в САЩ няма случаи на морбили. Реално обаче се регистрира увеличение на болните по цял свят през последните няколко години.

В САЩ има възраждане на болестта, след като болестта бе обявена за елиминирана. В Европа броят на заразените се е утроил от 2017 г. насам.

loading...