Главни Новини

Странните навици на кралските особи от миналото – Любопитно

Да разпространим новината

О т споделяне на постелята с труповете на светци, до целуването на чаршафите им, монарсите от миналото са имали някои наистина много странни, дори отблъскващи навици.

Например Хенри VIII карал хора всяка сутрин да целуват спалното му бельо, за да се уверят, че той не е покрито с отрова. Обичайно е за кралска особа дегустатор да опитва храната му, за да се избегне отравяне, но много монарси се ужасявали при мисълта, че може да докоснат нещо, напоено или намазано с отрова.

СТРАННИТЕ НАВИЦИ НА КРАЛСКИТЕ ОСОБИ

Навиците на кралските особи от миналото

Ето защо човекът, който оправял леглото на  Хенри VIII бил длъжен всяка сутрин да целува всяка част от чаршафите, възглавниците и одеялата, която ръцете му са докоснали, за да докаже, че не сложил отрова по тях.

Освен това кралят бил много загрижен, че враговете му може да отровят дрехите на сина му Едуард. Новите дрехи на принца идвайки от шивача, никога не били обличани директно, те първо се изпирали и проветрявали пред камината, за да се премахнат всякакви евентуални вредни вещества.

Преди принцът да облече каквато и да било дреха, тя била изпробвана. Или слугите търкали дрехата по кожата си, или обличали момче с ръста на Едуард в нея и чакали да видят дали няма да получи някаква кожна реакция.

Останалите странни навици на кралски особи вижте в галерията ни.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram


Източник

loading...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com