Главни Общество

Стана ясно за кое часово време сме гласували повече

Да разпространим новината

По-голямата част от българите искат да се преустановят сезонните промени на часовото време и да се установи за постоянно лятното часово време. Това са показали резултатите от Националната консултация, проведена от Министерски съвет.

Това става ясно от отговора на Министерството на енергетиката, което отговаря за изготвянето на българската позиция по въпроса, на запитване от страна държавната телевизия БНТ. В анкетата своите коментари са написали над 17 000 българи.

Първото нещо, което анкетата показва, е, че 96% от българите искат да бъдат преустановени сезонните промени на часовото време. Разнобоят настъпва, когато трябва да се избере едното от двете времена – зимно или лятно.

Въпреки че социологически проучвания сочеха, че българите предпочитат зимното време, според официалното допитване повечето българи – 51%, са гласували лятното часово време. За зимното часово време пък своя глас са дали 38% от българите.

Тези резултати трябва да помогнат да бъде изготвена националната позиция пред Европейския парламент лятно или зимно време ще изберем. Както вече е известно Брюксел реши, че смяната на часовника ще бъде преустановена, като всяка страна-членка ще избере сама кое часово време да остави.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

About the author

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline