Главни Политика

Стана ясно кой ще замени Валери Симеонов на поста вицепремиер

Да разпространим новината

Очаква се утре парламентът да обсъди проект на решение за персонални промени в Министерския съвет, който предлага на мястото на вицепремиера Валери Симеонов да бъде избрана Марияна Петкова Николова.

loading...

Това предвижда проектопрограмата на депутатите за тази седмица. Марияна Николова е адвокат по професия. От 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“. Тя е и преподавател по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към МС.

След това народните представители трябва да разгледат промени в Закона за гражданското въздухоплаване на първо четене и в Закона за експортното застраховане на второ четене. В проектопрограмата е и ратификация на Актуализираното общо споразумение за създаване на рамка за управление и обвързаност с условия за Механизма за бежанците в Турция между държавите-членки на Европейския съюз, и Европейската комисия и образеца на сертификат за финансов принос.

loading...

Предвижда се изслушване на министъра на енергетиката относно представяне на информация във връзка с Процедура по избор на стратегически инвеститор/и за изграждането на АЕЦ „Белене“ и възможности за структуриране на проекта.

В четвъртък се очаква депутатите да гласуват на второ четене промени в Кодекса на застраховането и да разгледат върнатия от президента Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане.

В петък се предвижда първо четене на промени в Закона за движението по пътищата, а след това парламентарен контрол.

Реклами

loading...
loading...

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.