Главни Политика

Списък с 25 точки е бил открит сред вещите на 13-годишно момиче от турския град Адана, което се е самоубило. В списъка са включени указания ученичката да не говори с никого, да се кара с момчетата, да изпрати родителите си в дом за възрастни хора и други, предава БНР. Емине Карадаг се самоуби със законно притежавана ловна пушка на баща си. Смята се, че психологическата игра „Син кит“ е насочена към младежи, чиято психика не е укрепнала и ги предизвиква да предприемат действия, които могат да доведат до наранявания или смърт. Тийнейджърите постепенно се въвличат, като в много случаи изпращаните по интернет инструкции накрая ги потикват да извършат самоубийство. Психолозите съветват родителите да предупредят децата си да не получават и следват каквито и да е инструкции за поведението си от непознати в интернет.

Да разпространим новината

Всички речи на президента си приличат по един и същ начин, те са мрачни, песимистични, очернящи и унижаващи България, сякаш са писани да бъдат произнесени от президент на вражеска държава, който иска да унижи, да смаже България и да я превземе, така председателят на НС Цвета Караянчева коментира пред журналисти във Велико Търново вчерашната реч на президента Румен Радев.

Сега изведнъж се оказа, че трябва да правим предсрочни парламентарни избори, докато преди два месеца нямаше такава идея, може би защото президентът иска да сформира служебно правителство, което да промени решението на Народното събрание, посочи Караянчева.

„Господин президент, обръщам се към Вас, заповядайте в парламента, за да разберете как работи той най-накрая“, каза тя и уточни, че НС приема закони, които са преминали през обществено обсъждане, които са в полза на българските граждани, с оценка на въздействието и със съответните мотиви.

Тя отбеляза, че мотивите на президента, че се приемат лобистки закони, са неаргументирани. Според нея парламентът е най-прозрачната институция в България.

„Ако Ви е отеснял костюмът на президент, направете си партия, каквото желание виждам, че имате“, посочи още Караянчева и допълни, че след две години, ако той направи всичко възможно да спечели изборите и стане премиер ще може да взима важните решения.

Тя заяви, че парламентът е мястото, където може да се води диалогът с президента и неговите експерти.

Караянчева беше категорична, че няма условия за извънредни парламентарни избори и каза, че държавата се развива добре, има подкрепа, нисък ръст на безработицата има и инвестиции.

Председателят на НС каза, че няма основания премиерът да подава оставка, защото той се вслушва в гласа на народа, а в момента такова желание няма, освен в БСП, които си правят политическата агитация за предстоящите евроизбори, каза тя и допълни, че президентът също започва кампания в подкрепа на БСП.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама