Главни Общество

Спецпрокуратурата: Хакнатите данни от НАП са изпращани на собственика на сайта Бивол по таен чат

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Собственикът на Тад груп Иван Тодоров не е съдействал по никакъв начин на разследването, съобщи прокурор Евгения Станкова.

„Собственикът на „ТАД Груп” не е съдействал по никакъв начин на разследването, не е предоставил паролите, с които да се разшифроват компютърните конфигурации, които са конфискувани при обиските, това каза завеждащият отдел „Антитероризъм“ в Специализираната прокуратура Евгения Станкова преди началото на делото, на коeто трябва да бъде определена мярка за неотклонение на обвинения на подбудителство към кибертероризъм собственик на „ТАД Груп“ Иван Тодоров.

Събраните доказателства съдържат свидетелски показания, че целенасочено са избирани фирми, чиито данни да бъдат копирани.

Разпитани са и служители на НАП. От тези разпити стана ясно, че са копирани данните на над 5,1 млн. граждани – ЕГН-та комбинации от цифри, регистрационни номера на автомобили. Тези данни са копирани и предоставяни на различни сайтове (сред които и сайта Бивол) от лицата, които са обвинени в съучастие”, добави прокурор Станкова.

„Има данни за скрит чат между един от обвинените и един от собствениците на „Биволъ“. Копираните данни са били предоставени на собственика на сайта”, заяви тя.

От специализираната прокуратура искат делото да се разглежда при закрити врати заради заплаха за Националната сигурност и следствена тайна.

Установено е посегателство срещу сървъра на „Поливни системи“, които са пред парламента. В данните, които се съдържат в материалите по делото става въпрос, че е имало желание, евентуално при преминаването на автомобили на държавни глави или гости на Народното събрание евентуално да бъде активирана поливната част пред парламента, с което да се създаде някакво затруднение в придвижването,съобщи още Станкова.

kanal 3

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано