Главни Новини

Спасиха 5 тона защитен вид змиорки

Да разпространим новината
СНИМКА: PixabayНад пет тона личинки от змиорки, които са застрашен животински вид и са поставени под защита от 2009 г., бяха конфискувани от полицията в редица европейски страни по време на продължила няколко месеца операция, обяви днес Европол, цитирана от Франс прес.

Операцията продължила от октомври 2018 до април 2019 г. и била насочена срещу трафика на застрашени животински видове в ЕС. Конфискувани са 5789 кг личинки на змиорки, чиято стойност е 2000 евро на килограм. Те били скривани сред други стоки и изпращани със самолети в Азия, където са ценен деликатес, информира БТА.Конфискуваните личинки от змиорки са били върнати в естествената си среда, което е критично важен етап за оцеляването на вида, уточни Европол.

При повече от 400 полицейски акции в десетина европейски страни, сред които Франция, България, Швейцария и Испания, са арестувани 154 заподозрени трафиканти.

Испанските власти са идентифицирали четири престъпни организации, които печелели над 6 милиона евро годишно от трафик на личинки от змиорки.

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...

error: Забранено е копирането