Главни Новини

Сложиха табела „Западен Пловдив” на входа на София – България

Да разпространим новината

И нформационната табела на входа на София откъм магистрала „Тракия” беше заменена с „фалшиво“ обозначение „Западен Пловдив“ тази сутрин, съобщи БНР.

Акцията е дело на писателя Николай Илчевски и бизнесмена Емил Христаков и е закачка към столичани в Деня на Съединението.

Те подчертават, че на този ден преди 134 г. Пловдив, макар и по-развит икономически град, се е отказал да бъде столица на провинция в името на националното обединение.

Двама пловдивчани пожелаха да се пошегуват със софиянци и да си вземат „столичните лаври” със смяна на табелата. Илчевски и Христаков гостуваха в предаване по радиото, където разказаха за своята акция:

„Казват, че човечеството се прощава с греховете си, смеейки се. Но се прощава и с предразсъдъците си и с комплексите си.

Ако на този ден гледаме само с фойерверки и идеализираме това, което е станало преди 134 години, ние влизаме в една утопия.

Решихме чрез една такава шеговита акция да покажем, че ние сме една държава. Ние вече постигнахме част от националния идеал да бъдем една държава. И ако софиянци сега не могат да издържат на шегата и на табелата, тогава има нещо много неизказано и недоизживяно“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Източник

loading...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com