BGtop
Главни Политика Свят

След срещата си Жаир Болсонаро и Бенямин Нетаняху не обявиха преместване на бразилското посолство от Тел Авив в Ерусалим

Да разпространим новината

Новоизбраният бразилски президент Жаир Болсонаро се срещна вчера с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Макар и двамата да обещаха задълбочаване на отношенията между страните си, те не обявиха, че ще бъде преместено бразилското посолство от Тел Авив в Ерусалим, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.
Нетаняху, първият израелски премиер на посещение в Бразилия, пристигна в Рио де Жанейро, за да се срещне със своя идеологически съюзник, който ще встъпи в длъжност на 1 януари.
Двамата обядваха в укрепление на плажа Копакабана, след което дадоха изявления.
„Израел е обетована земя. Бразилия е обещаваща земя“, заяви Нетаняху. Той добави, че страната му може да помогне в сфери като икономика, сигурност, селско стопанство и водни ресурси.
Болсонаро обеща, че ще посети Израел до март като начин да се отблагодари на Нетаняху за жеста.
„За да преодолеем препятствията, са ни необходими добри съюзници, добри приятели, добри братя като Бенямин Нетаняху“, каза той.
Двамата посетиха и синагога при засилени мерки за сигурност, включително снайперисти по околните покриви.

След срещата си Жаир Болсонаро и Бенямин Нетаняху не обявиха преместване на бразилското посолство от Тел Авив в Ерусалим.

 

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Борислав Иванов

Име: Борислав
Фамилия: Иванов
Местоположение: град Варна, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски
E-mail: office@action-news.bg

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline