Главни Криминални

След скандалното видео с премръзналото бебе: Момиченцето било недохранвано, заяви педиатър

Да разпространим новината

Явно е имало проблем с майката още при раждането. Всички знаем, че след като родилка бъде изписана бива посещавана от експерт, който вижда в каква среда се отглежда бебето. Това заяви психологът Младен Владимиров в сутрешния блок на Нова телевизия, по повод видеоклип в социалните мрежи, показващ пияни жени, разнасящи голо на студа бебе.

loading...

Д-р Кръстина Маноилова, педиатърът прегледал и погрижил се за момиченцето заяви, че изследванията на бебето показали ниска кръвна захар, което е сигнал за недохранване. Майката на бебето дори не е знаела кога е рождената му дата.

„Крайно време е да имаме единен стандарт какво е отговорен родител. Защото тази майка също се води отговорен родител според „Социалните“ в Лозенец“, каза още той.

loading...

„Оказва се, че детето е било недохранвано, майката не го е и кърмила, което е основно за изграждането на имунитет. Деца раждат деца. Трябва да има подготовка на майките. Социалната работа е много важна в този случай“, коментира Огнян Исаев от Ромския образователен фонд.

„Социалното подпомагане се свежда само до даване на пари, тогава каквито и закони да се напишат, ще продължаваме да виждаме такива случаи“, завърши психологът Младен Владимиров.

Реклами

loading...
loading...

Реклама

Facebook

Дарете за качествените новини

Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.
Inline
Харесайте ни! Така ще бъдете информирани и в час с нещата по света.