Главни Новини

След 25 г. България отново би Германия 2:1 в 1/4-финал на световно, но детското

Да разпространим новината
Докато българчетата се радват, от щаба на противника успокояват плачещо германче. Снимки: „24 часа“

25 г. след един от най-великите мачове на мъжкия национален отбор България отново победи с 2:1 Германия в 1/4-финал на световно първенство. Този път обаче това се случи на детския мондиал.

Статут на такъв и признание от ФИФА има международна купа “Данон”, в която сили мерят футболисти до 12 г. Тази година шампионатът се провежда в Барселона и е за два набора – 2006 и 2007. При първия България е представена от “Берое”, който спечели миналата година нашата “Данониада”, от която всъщност е заимствана идеята за детското световно.

За разлика от Пеневата чета, която би 2:1 Германия в САЩ през 1994 г. с 2:1 в редовното време, момчетата от Стара Загора надвиха Германия с този резултат след дузпи. Редовното време завърши 0:0. Преди това в групата България победи с по 1:0 Португалия и Индонезия, направи 1:1 с РЮА и падна 0:3 от Бразилия.

В 1/2-финала нашите момчета, водени от треньора Боян Стоянов, паднаха с 0:1 от Унгария след гол от изключително съмнителна дузпа в последните секунди. За третото място България ще спори с Франция в събота. Класирането ще е най-добро за страната ни на международна купа „Данон“ след две 10-и места. от 2000 г. насам.

При набор 2007 България, представена от ЦСКА, ще играе за 9-ото място с Германия. Преди това играчите на треньора Калоян Георгиев биха 2:0 Китай, направиха 0:0 с Франция и паднаха 0:4 и 0:2 от Испания и Сенегал в групата. След това удариха 3:0 Уругвай. 

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...