Главни Инциденти

Скръбна вест. Почина един от най-крупните български бизнесмени

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Един от тримата собственици на търговската верига „Зора“ – Пламен Стойков, почина вчера – месеци преди да навърши 59 години, съобщиха от компанията. Той е от основателите на фирмата през 1991 година, която днес се управлява от три поколения.

 

 

Пламен Стойков, който е икономист, се грижеше за финансовите ресурси и бизнес развитието на европейските марки, които се продават в магазините на „Зора“.

 

„Ерудиран, с много ясна визия за фирмения растеж. Прагматик, раждащ добри идеи, който ще ни липсва много“, сподели пред „24 часа“ Стефан Милушев, който е брат на съпругата на Стойков и вторият собственик на „Зора“.

 

Пламен Стойков си отива след изненадващо и скоростно развило се заболяване – само 5 месеца след поставяне на тежката диагноза на 8 март.

 

Колегите му написаха: „Твърде рано си отиде – в разцвета на силите, на плановете и на мечтите за развитието на фирма „Зора“. Остави огромна празнота. Много ще ни липсваш – като ръководител, като колега, като приятел. Ще останеш завинаги в сърцата ни. Нека е светъл пътят ти, приятелю“.

 

Опелото ще е на 16 август от 10 часа в храм „Света София“. Пламен Стойков ще бъде погребан в 12,30 часа на Централни софийски гробища, парцел 53, ред 21, гроб 1 А.

loading...

Реклама

Реклама