BGtop
Главни Общество

Семейство от София обяви война на Спешна помощ

линейка
Да разпространим новината

Семейство от София обяви война на Спешна помощ. Даниела и Огнян Секирански твърдят, че на 9-годишната им внучката им не е обърнато внимание, въпреки че е на 9 години и е била с критично висока температура.

Случката се разиграла на 31 юли разказа „Здравей, България“ по Нова телевизия. Бабата и дядото потърсили спешната помощ през телефон 112 , но тя така и не пристигнала. „В един момент детето започна да трепери. Премерих й температурата и се стреснах – беше над 41 градуса. Детето изпадна в безпомощност и заспиваше“, разказа Даниела за „Здравей, България“.

Двамата звъннали на 112, където ги посъветвали да предприемат действия за сваляне на температурата на детето.

„След час отново им звъннах. Оттам диспечерът ми отговори, че в момента не могат да изпратят екип, тъй като търсят педиатър“, допълни Огнян.

„По това време детето вече започна да повръща. Наистина бяхме шокирани. Тогава извикахме линейка на частна фирма. Дойдоха след 10 минути“, каза съпругата му.

„В това, което дотук се каза, има доста неверни неща. При първото обаждане дядото казва, че детето е с 40,5 градуса. Второто им позвъняване не е след час, а е 6 минути по-късно. Нашата диспечерка казва, че сме пренасочили педиатър. На 45-ата минута линейката е пред блока и там се засича с екип от частна болница“, заяви от своя страна Катя Сунгарска, говорител на „Спешна помощ“.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline