Главни Криминални

Съдят руснак за кражба на 86 апартамента в Кранево

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Окръжния съд в Добрич започна задочно дело срещу руски гражданин, обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Процесът се води в отсъствието на подсъдимия А.К., на 61 г., който е извън пределите на България. Чужденецът е бил редовно призован и не е посочил уважителни причини за неявяването си.

Срещу руския гражданин е повдигнато обвинение за това, че на 16 февруари 2015 година е осъществил привидна сделка и е присвоил чужди имоти, собственост на търговско дружество – 86 апартамента в жилищен комплекс в село Кранево на стойност 11 460 615 лева.

Според обвинителния акт мъжът е бил освободен от длъжността управител на дружеството на 22 януари 2015 година, но преди това обстоятелство да бъде вписано в Търговския регистър той се разпоредил с имуществото.

Това е било извършено чрез посредственото извършителство на друг човек, който бил упълномощен от руснака да сключи договор за покупко-продажбата на апартаментите.

Сделката е била изповядана пред нотариус в Балчик. Апартаментите са били продадени за обща цена от 775 000 лева на дружество-купувач със седалище и адрес на управление в Белиз.

В обвинителния акт се посочва, че според изготвената в хода на разследването съдебно-оценъчна експертиза към момента на продажбата пазарната стойност на апартаментите е възлизала на 5 859 719 евро.

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано