Главни Свят

Съд отсече: Тази е твърде грозна, за да е била докосната от мъж

Да разпространим новината

Чиновник от китайската провинция Хъбей прецени, че жена, оплакала се за изнасилване, е прекалено грозна, за да стане жертва на подобно престъпление, пише в. „Хонконг фри прес“.

Четиридесет и шест годишната потърпевша, спомената само под фамилното име Фу, още през 2016 година заявила, че е станала жертва на сексуално престъпление. Тя се оплакала на дисциплинарната комисия, следяща за поведението на длъжностните лица. По думите на госпожата в периода 2014-2015 г. тя била изнасилена три пъти от партийния секретар на селото. Мъжът, чието фамилно име е цитирано като Цуй, отрекъл обвиненията, като изтъкнал, че е станал жертва на клевета. На по-късен етап случаят бил предаден в районния комитет на партията, ръководен от г-н Хао.

Той решил да не даде ход на случая, след като разговарял няколко пъти с партийния секретар и след като установил колко неатрактивна е подалата жалбата. „Когато са се случили предполагаемите събитията, обвиненият Цуй е бил на 50 години. А вие не сте виждали жената – нейната външност съвършено не способства за възникването на каквото и да било желание“, заявил функционерът пред местните медии. По неговите думи госпожа Фу умишлено се опитвала да наклевети селския партиен секретар. Изявленията на чиновника предизвикаха негодувание в китайските социални мрежи.

Мнозина казаха, че партийните кадри си пазели гърбовете. В страната никак не били редки случаите на сексуални нападения дори над старици. Така че аргументът за грозотата на г-жа Фу изглеждал доста неубедително.

loading...

error: Забранено е копирането