BGtop
Главни Свят

Русия тества новия си космически кораб

Русия тества новия си космически кораб
Да разпространим новината

Специалисти от Ракетно-космическата корпорация „Енергия“ започнаха нова серия експерименти за преценка на човеко-машинния интерфейс на новия космически кораб „Федерация“, предаде ТАСС.

„При подготовката за този етап от експериментите изпитателите използваха техническа документация за бордовите системи на кораба, въз основа на която направиха предложения във връзка с двигателната установка, системата за енергоснабдяване, навигацията. Постепенно в рамките на експериментите ще направим предложения за човеко-машинния интерфейс. Така разработчиците ще получат цялостна представа какво е нужно на екипажа, за да управлява кораба“, заяви заместник-директорът на летателно-космическия център на РКК „Енергия“ Марк Серов.

В плановете на специалистите е да бъдат отработени всички режими на полета на кораба, от извеждането в космоса до скачването и преминаването на траекторията на полет до Луната.

Корабът „Федерация“ е предназначен за доставяне на хора и товари на околоземна орбита и на Луната. Екипажът ще включва до четирима души. В режим на автономен полет корабът може да е до 30 денонощия, а в състава на орбитална станция – до година. Първият старт на новия пилотиран кораб е планиран за 2022 г.

Още догодина обаче САЩ ще осъществи първия полет не на един, а на два нови космически кораба – Ѕtаrlіnеr на Boeing и Dragon на SpaceX.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Inline
Inline