BGtop
Главни Инциденти Свят

Русия казва, че руските журналисти в Централноафриканската република са били убити при грабеж

захарова
Да разпространим новината
Руското външно министерство заяви днес, че според предварителното разследване тримата руски журналисти, убити тази седмица в Централноафриканската република (ЦАР), са станали жертва на нападатели, които са искали да ги ограбят, предаде Ройтерс.

Властите на ЦАР в послание до руския външен министър Сергей Лавров обещаха да направят всичко възможно за залавяне на убийците, заяви днес говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, цитирана от ТАСС.
По предварителна информация журналистите са се опитали да окажат съпротива на нападателите и са били застреляни, заяви Захарова.
Според техния работодател журналистите са отишли в ЦАР, за да разследват дейността на руските наемници в страната.
Руските инструктори се намират в ЦАР на напълно законна основа, а Русия съжалява, че тази информация грубо се изопачава, заяви Мария Захарова.
„Сега в ЦАР работят 175 руски инструктори, от които 5 военни и 170 цивилни. Руските специалисти са командировани в тази страна на напълно законна основа по молба на президента й, за оказване на съдействие за подготовката на централноафрикански военни“, отбеляза Захарова и добави: „Основната задача на руските инструктори е обучение на местните военни за боравене с оръжието и техниката, доставени в ЦАР безвъзмездно от министерството на отбраната на Русия в края на януари – началото на февруари тази година. Не разбираме защо тази информация се изопачава толкова грубо“.

Източник:БТА

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Борислав Иванов

Име: Борислав
Фамилия: Иванов
Местоположение: град Варна, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски
E-mail: office@action-news.bg

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline