BGtop
Главни Криминални

Разбиха схема за придобиване на шофьорски книжки без явяване на изпит

КАТ
Да разпространим новината

Престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки от курсанти, неявяващи се лично на изпити за правоспособност, неутрализираха служители от сектор ”Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, съобщиха от ОД на МВР.

Организатор на схемата е 62-годишен мъж с инициали К.Н. от Бургас – инструктор с частна школа, който използвал трети лица, за да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „В“. Констатирано е, че само за няколко месеца през 2018 г. инструктора К.Н организирал няколко човека, които се явявали вместо девет негови „курсанти”, обучавани по данни от „Автомобилна администрация” в неговата частна школа.

Установени и задържани са лица, явявали се вместо курсантите на организатора на схемата, както и лицата, поръчали на К.Н. въпросната „услуга”.

Неутрализирането на престъпната схема е осъществено след няколкомесечно наблюдение от страна на полицейските служители след проведена специализирана полицейска операция, организирана от сектор ”Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас и обхващаща територията на няколко областни дирекции (Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен). При нея организатора на схемата – К.Н. е задържан, извършено е претърсване на жилището му и ползвания от него автомобил – „Ауди”, с бургаска регистрация.

Установено е, че явяването на фалшивите курсанти е организирано, чрез използването на фалшиви (неистински лични карти), в които са посочени реалните данни на лицата, желаещи да придобият свидетелство за правоуправление, но с подменени снимка на третите лица, които се явяват вместо тях.

Организаторът на схемата – К.Н. е задържан за 72 часа, като след изтичането им, му е наложена мярка „постоянно задържане под стража”.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline