BGtop
Главни Общество

Протест срещу високите цени на горивата в Благоевград

Да разпространим новината

От миналата седмица недоволство има в различни градове на страната.

За последната една година най-масовият бензин А-95 е поскъпнал с над 17 процента, а дизелът е скочил с близо 20 процента, като е най-скъп от поне 3 години насам.

,,За последния месец около 14-15 стотинки повишение на цената, което реално не следва повишението на международните пазари, не знаем точно как се формира, картелно споразумение ли е? Какво точно се случва, никой не иска да даде информация…“, обясни пред камерата на БНТ Александър Стамболийски, президент на Съюза на българските транспортни работници.

След края на летния сезон в Благоевград и региона, хората пълнят резервоарите си с гориво за все по-малки суми. Разликата в цената на бензина и дизела почти няма. Горивото обаче се търгува на едни от най-високите стойности за България. Цената за литър бензин достига до 2.43 лв., а дизелът 2,47 лв. В населените места около града пък цените са още по-високи.

Високите цени на горивата удрят сериозно по транспортния бизнес. Превозвачите търпят големи загуби и се притесняват от фалити, ако бензинът и дизелът продължат да поскъпват.

Според експертите движението на цените на горивата нагоре вероятно ще продължи до края на годината.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: [email protected]

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline