Главни Криминални

Прокуратурата с подробности за полицая, арестуван за трафик на мигранти

Полиция
Да разпространим новината

Полицаят от СДВР, който бе арестуван за трафик на мигранти, е прибрал 2000 лв., за да ги транспортира от Бургас към София. 29-годишният униформен е имал и съучастници. Това стана ясно по време на брифинг на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов.

Стана ясно още, че двама от съучастниците са установени, а единият все още се издирва. С „Мерцедес“ от Бургас към София полицаят е превозил шестима афганистанци. След като изпълнил курса се върнал към Бургас и качил още шестима нелегални емигранти. По време на курса пътни полицаи са направили опит да спрат въпросния „Мерцедес“, но полицаят-трафикант, не се подчинил. По думите на окръжния прокурор, полицаят се е насочил към Карлово, където в центъра на града е стоварил шестимата афганистанци, всичките мъже. Те са били на възраст от 15 до 22 години. Той поискал от тях 100 долара с обяснението, че са му нужни, за да разреши с тях проблемите с предвижването им.

След като ги зарязал, подкарал към Пирдоп. На пътя изхвърлил от автомобила дрехите на емигрантите, като задържал само по ценните им вещи. В Пирдоп е бил арестуван. При обиск в тока на обувката му е било открито прахообразно вещество. Той твърдял, че не е наркотик, а възбудител, за да може да го държи буден и да извърши успешно двата курса с афганистанците от Бургас към София. В апартамент в столицата са били открити още афганистанци. Заедно с изоставените броят им е 22.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама