BGtop
Главни Политика

Проговори общинарят Бенчо Бенчев, арестуван с Митьо Очите в Истанбул

Бенчо Бенчев
Да разпространим новината

Това, което се тиражира по медиите, не е вярно. Просто така се случи, че попаднах на неудобно място с неудобни хора. Това каза пред Нова телевизия Бенчо Бенчев.

Бенчев и и ексдепутатът от ДПС Несрин Узун бяха задържани в Истанбул с Митьо Очите. Издирваният с Червена бюлетина Димитър Желязков стигнал там с автомобил на Бенчев и се настанил в стая на негово име.

Заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас излязоха на свобода и до момента са без обвинения за участие в организирана престъпна група. Те обаче могат да бъдат обвинени по две други разследвания. Едно от възможните обвинения, до които може да се стигне, е по разследване за пране на пари и данъчни престъпления. То ще се води от специализираната прокуратура.

Второто разследване е за лично укривателство. Ще има ли обвинения ще прецени прокуратурата в Бургас. Според събраните доказателства едноличният търговец Йовчо Домусчиев и Бенчо Бенчев са пристигнали в Солун, след като Димитър Желязков – Очите е поискал да бъде откаран с микробуса на Бенчев до Истанбул.

„В микробуса са били тримата – Бенчо Бенчев, Димитър Желязков и Йовчо Домусчиев. След това са се отправили към хотел „Рамада“ в Турция. Резервациите са били направени от Несрин Узун, а самите стаи в които са били настанени, в една от тях Димитър Желязков, са били на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев“, каза още Арнаудова.

„Всичко е една случайност! Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя донякъде, разбирате ли? Не знаех, че го издирва Интерпол. Ако знаех, никога нямаше да го взема, макар че беше в болно състояние такова“, каза пред БТВ Бенчев.

Той потвърди, че е пристигнал доста след Митьо Очите. И му помогнал с превоз до Истанбул, където Очите искал да се лекува.

По-рано общинският съветник от БСП в Бургас Чанко Мирчев обяви, че Бенчев е дарил на местната структура на БСП в Бургас по време на последната изборна кампания няколко десетки хиляди лева.

Няма да плача много за БСП, имам с кого да работя, явно няма да работя вече с БСП, коментира Бенчев по повод решението на БСП да оттегли доверието си от него.

Общинският съветник твърди също, че няма общ бизнес с Митьо Очите. Придобил охранителната фирма след стрелбата срещу Желязков, за да печели от нея.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Inline
Inline