Главни Новини

Президентът Йоханис към румънците: Гласувайте в неделя

Да разпространим новината
Клаус Йоханис Снимка: РойтерсРумънският президент Клаус Йоханис призова румънците да отидат да гласуват на първия кръг от президентските избори в неделя, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

На предизборна проява в град Браила, в която участваха около 3000 членове на Национално-либералната партия, Клаус Йоханис призова либералите да убедят хората да отидат да гласуват в неделя. „Един силен вот, един ясен вот от страна на румънците е абсолютно необходим, за да се продължи нататък с оптимизъм и смелост. Битката, войната не приключват в неделя. Имаме втори кръг. Имаме местни и парламентарни избори. Изборите за Европейски парламент вече ги спечелихме“, заяви Клаус Йоханис, визирайки победата на Национално-либералната партия (НЛП) през май т.г.Йоханис бе лидер на НЛП преди да бъде избран за държавен глава през 2014 г., а сега партията подкрепи кандидатурата му за втори президентски мандат.

Президентът припомни, че е присъствал на вчерашното първо официално заседание на правителството на НЛП, което встъпи в длъжност в началото на седмицата, и допълни, че „е дишал по-леко“.

„За да продължим напред за румънците, за да може това либерално правителство да изпълни обещанията си, е необходим гласът на румънците“, каза Йоханис.

По думите му той твърдо вярва, че Румъния не може повече със Социалдемократическата партия (СДП) на „властовите бутони“. Същевременно Йоханис предупреди, че СДП остава силен противник. „Не трябва да си правим никакви илюзии тук, но имаме причини за оптимизъм“, каза президентът и припомни успеха на НЛП на евроизборите, успеха на инициирания от него референдум в сферата на правосъдието и успеха на вота на недоверие срещу правителството на СДП, оглавявано от Виорика Дънчила.

Дънчила, която е лидер на СДП, се състезава с още двама кандидати за влизане във втория кръг на президентските избори на 24 ноември.

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...

error: Забранено е копирането