Главни Новини

Премиерът на Пакистан подкрепя турската операция в Сирия

Да разпространим новината
Имран Хан СНИМКА: РойтерсПремиерът на Пакистан Имран Хан се е обадил по телефона на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, за да изрази подкрепа за предприетата от Турция военна операция в Североизточна Сирия, предаде турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк, като се позовава на съобщение на канцеларията на пакистанския премиер, предава БТА.

В разговора Хан е заявил, че Пакистан разбира безпокойствата на Анкара във връзка с терористичния коридор, който има опити да бъде създаден по южната граница на Турция.В съобщението се посочва, че Пакистан, като страна, в която тероризмът е отнел живота на над 70 000 души и в която има над 3 милиона бежанци, отчита заплахата и трудностите, пред които е изправена Турция, като се припомня, че 40 000 граждани на Турция са станали жертва на тероризма. Както винаги, Пакистан стой зад Турция и я подкрепя изцяло. Ние подкрепяме стъпките, предприети от Турция, за нейната сигурност, за регионалната стабилност и за мирно решение в Сирия и се молим те да бъдат успешни, се казва в съобщението.

Турски войски и сирийски бунтовници, които са техни съюзници, атакуваха в сряда кюрдската милиция Сили за защита на народа /СЗН/ в Североизточна Сирия, като предприеха въздушни удари и артилерийски обстрел, а след това започнаха трансгранична сухопътна операция. Анкара разглежда СЗН като терористична организация, свързана с Кюрдската работническа партия /

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...