Главни Новини

Правят общински паркинги в кварталите на София

Да разпространим новината


Планирани са 18 нови буферни паркинга на метростанции и големи спирки на градския транспорт, каза ФандъковаПаркирането в кварталите е една от важните задачи, за която съм готова с програма за изграждане на паркинги в кварталите. Това е начинът да осигурим повече ред, да освободим тротоарите и зелените площи от автомобили.” Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че вече се работи за

уточняване

на конкретни

терени

в районите, имало и предложения за изграждане на паркинги и с публично-частно партньорство.

Тази година наземни паркинги до жилищните блокове са изградени в “Подуяне”, “Люлин 9”, “Връбница”, “Красна поляна” – 2-а и 3-а част, “Разсадника”, “Гео Милев” и др.

“Планираме изграждане и на нови 18 буферни паркинга, които се намират на метростанции и на големи спирки на градския транспорт. Задачата ни е да дадем удобна и изгодна алтернатива на пътуването с лични автомобили”, каза още Фандъкова.

Системата

“паркирай и

пътувай” ще

се разшири –

паркирането в буферните паркинги е безплатно, ако се ползва градски транспорт с абонаментна карта.

В момента се изграждат 3 буферни паркинга към третата линия на метрото в “Овча купел” и довършва паркинг на станцията до стадион “Васил Левски”. Екипът на Фандъкова е планирал още 7 буферни паркинга за 2000 автомобила на метростанции. Те ще бъдат в район “Красно село” до пазара, при стадион “Раковски”, на бул. “Вл. Вазов”, на ул. “Ст. Доспевски” и бул. “Вл. Вазов”, на ул. “Гео Милев” до пазара, на бул. “Цариградско шосе” до окръжна болница (последна станция на трета линия) и в район “Люлин” при Околовръстния път”. “Догодина имаме готовност да довършим 3 паркинга – на метростанция “Сливница”, при Централна авто- и жп гара и в кв. “Надежда 1”. Те осигуряват още 390 места”, каза Фандъкова.

4 паркинга ще бъдат изградени до съществуващи метростанции – “Г. М. Димитров”, “Люлин”, “Младост” до станция №18 и под бул. “Джеймс Баучер”. Други 3 паркинга се планират заедно с новите разширения на метрото – при Симеоновския лифт, в Студентски град и при новата жп спирка “Горна баня” с връзка с метростанцията до околовръстния път.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...