Главни Криминални

Пожарът в Божурище тръгнал от самозапалване на мъж, живеещ в блока

Да разпространим новината

Семействата, които пострадаха при пожара в Божурище, ще получат по 1500 лв. помощ от общината. Това ще бъде решено на извънредна сесия в понеделник. Ще бъде открита и дарителска сметка.

Огънят отне живота на един човек и изпепели домовете на девет души. Пожарът унищожи напълно покрива и втория етаж на сградата. Блокът ще остане затворен за собствениците на апартаментите до понеделник, тъй като сградата е опасна. Ако сградата не подлежи на ремонт, тогава тя ще бъде разрушена, като семействата ще трябва да поемат разноските по разрушението. От общината обясниха, че ще направят всичко възможно това да не се случва.

„Ужас беше. Излезнахме с дрехите на гърба си, не взехме нищо. Днес, ако мога да влезна, ще влезна. Ако не, ще чакам”, каза пред камерата на БТВ Здравка Вълчева, една от жените, загубили дома си при пожара. Тя добави, че техен съсед се самозапалил в дома си и това довело до пожара. „Затворен човек беше. Не приказваше, не излизаше, но агресия не е показвал”, казва още тя. Семейството на Здравка е временно настанено в общинско жилище.

loading...