Главни Криминални

Полицай заплашил близките на блъснатото момиче край Търнак от пиян бизнесмен

Да разпространим новината

Близките на тежко пострадалото след удар от пиян шофьор 11-годишното момиче, разкриха пред БТВ, че малко след инцидента служител на полицията в Бяла Слатина ги е посъветвал да не вдигат много шум за инцидента.

„Колкото повече раздухвате случая, толкова по-зле. Не казвайте никъде на никой. Не казвайте на медиите, защото започват да пишат глупости. Не можете да разгласявате информация без съгласието на прокурора, това пише в НПК. В момента се води разследване“. Думите му са заснети на любителски видеоклип.

Междувременно след инцидента, лекарите дават едва 20% шанс за оцеляване на 11-годишната Сара, което бе блъснато край село Търнак. Детето е с опасност за живота.

Инцидентът е станал на 2 октомври около 19:00 часа. Шофьорът веднага подал сигнал на тел. 112 и светкавично на мястото на инцидента пристигнала линейка и патрул на полицията. Според разказ на очевидци, той е бил видимо пиян. Проверка с дрегер установила, че собственикът на джипа е шофирал след като е употребил алкохол, тъй като уредът отчел 1.40 промила в издишания въздух. Мъжът незабавно е бил задържан за 24 часа в районното управление на Бяла Слатина. По-късно обаче той бе освободен. Това накара жителите на село Търнак да блокират улица в знак на протест. Те се заканиха, че ако детето загине, да ликвидират и него.

По думите на кмета на село Търнак, шофьорът е известен бизнесмен от София.

Полицаи и две патрулки, изпратени на място, опитаха да отстранят протестиращите от пътя. Напрежението нараства и е възможно да се стигне до сблъсъци.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com